Sommerleir 2007


(samtlige deltagere på leiren)

Da har årets sommerleir rukket å bli ferdig. Drammen Karate klubbs klubbleder Marius Ommedal var tilstede som instruktør så vel som utøver.

Det ble gjennomført 12 økter med unntak av de som byttet ut den siste treningen med en gradering. Leiren startet onsdag 26. juni og var ferdig søndag 01. juli. Stedet var det samme som tidligere år nemlig Tjøme som tilbød oss i år som i fjor et flott vær, det var rett i overkant av 120 deltagere med på leiren.

Årets instruktør panel besto av Shihan Antonio Pinero, Shihan Lars Høquist, Sensei Heir Havreberg, Sensei Jarle Sundvor, Sensei Tom S. Erga, Sensei Gorm Øian, Sensei Hugo Mani, Senpai Johnny Reiestad, Senpai Alejandro Navarro, Senpai Susanne Jones & Senpai Marius Ommedal.

Det var i år mange forventinger på hvordan det nyeste medlemmet på instruktør listen Senpai Alejandro Navarro regjerende Europa mester i Åpen klasse 2006 skulle fremtre. Senpai Alex som det fort ble forkotet til instruerte i hovedvekt landslaget, men fikk i løpet av leiren instruert samtlige deltagere. Dette var et kjempe flott tilskudd og han instruerte med stor glede og tilførte mange ideer og tanker på hvordan man underviser og gjennomfører ulike kamp mønster og teknikker i knockdown kumite. Landslaget fikk blant annet grundig lærdom i en rekke tobi(hopp) spark som de neppe har prøvd tidligere.

De yngre utøverne var også en viktig del for den Spanke Europa mesteren som viet mye av tiden på leiren på de yngre og lavere graderte. Dette var på alle måter et kjempe flott tilskudd å vi håper alle å treffe Senpai Alex igjen.

Forutten dette leverte Shihan Antonio Pinero en del ny tenke måter som satte de lavere graderte samt de høyere graderte på prøve. Shihan Lars gjennomgikk en del grunnprinsipper relaterte til effektive og gode slag forutten en masse annet.

Sommerleir 2006 ble det for første gang gjennomfort trening for et landslag i kata. Dette ble også gjennomført i år til manges glede. Senpai Susanne Jones, den nye landslags trener i Kata fikk en gjeng på ca. 20 utøvere som skal fortsette innsattsen videre mot NM og kanskje EM.

Sensei Jarle Sundvor og Sensei Gorm Øian gikk igjennom en god økt med de høyere graderte relatert til selvforsvar. Sensei Jarle gjennomgikk applakasjoner på ulike angrep som holding i arm, hals ovs. Mens Sensei Gorm gikk mer i dybden på Tekki 1, noe som utøverne satte stor pris på.

I tillegg til dette skiftet alle instruktørene på å undervise de ulike deltagrene i basic, kata, kumite, ulike styrke og tøynings øvelser, kihon, selvforsvar og en rekke annet.

Årets sommerleir ble en stor sukse og det vikret som alle deltagere hadde stor glede og utbytte av å være med.

Osu – vi sees neste år!

Instruktørene:

(bak fra venstre: Senpai Marius Ommedal, Sensei Gorm Øian, Sensei Hugo Mani, Senpai Susanne Jones. Foran fra venstre: Senpai Alejandro Navarro, Sensei Tom S. Erga, Shihan Antonio Pinero, Shihan Lars Høgquist, Sensei Geir Havreberg)