Kumite helg / Landslagssamling

Kumite helg / Landslagssamling

Fredag 11. april hadde 15 ivrige karateka funnet veien til Drammen og Drammen videregående skole for å trene kyokushin kumite. Det var duket for nok en kumite helg som ifjor, men i år ble dette også benyttet som landslagssamling for Norges Kyokushin Karate Organisasjon. Det var utøvere fra Bryne, Etne, Lørenskog, Kvinesdal samt Drammen som deltok på 6 treningsøkter før helgen var omme.

Instruktørene på årets kumite helg / landslagssamling var landslagstrener Sensei Geir Havreberg, Senpai Johnny Reiestad & undertegnede.

Undertegnede ønsket alle velkommen og tok for seg den første økten på fredag. Det ble lagt vekt på bevegelighet i oppvarmingen og utover økten samt at det ble tid til en del runder med god sparring.

Lørdag 12. april starter treningen kl. 08.00 og Senpai Johnny Reiestad fulgte opp tråden fra fredags økten og bygget videre på bevegelighet med sterkt fokus på side bevegelse og kontring.

Økt nr 2 ble ledet av Sensei Geir Havreberg som omhandlet teknikk levering og ulike øvelser for å bygge opp hofte bruk og rotasjon i avleveringspunktet.

Siste økt lørdag ble ledet av Senpai Johnny som her hadde en innledene runde om hvordan en oppkjøring til et mesterskap burde gjøres. Etter dette gikk Johnny dypere inn i dette med hjelp av god fysisk trening, med partner arbeid med pute og uten pute.

Søndagen ble sparket igang kl. 06.30 med dagens første økt. Undertegnede fulgte opp Sensei Geir’s mellom økt på lørdag og la mye fokus på levering av slag teknikker. Dette ble så benyttet i en kombinasjon med repetisjon fra tidligere økter med tanke på bevegelighet før Senpai Johnny avsluttet økten med oppgave relatert sparring.

Siste økten ble en gjennomført av Senpai Johnny og ga utøverene stor frihet til å trene på det som instruktørene hadde prøvd å formidle i løpet av helgen og ble avsluttet med en liten konkurranse.

Instruktørene er meget fornøyd med utøvernes innsats og det var tydelig resultater på forbedring på samtlige deltagere.

Drammen Karate klubb ved undertegnede vil rette en stor takk til alle utøvere og instruktører som har tatt seg tid til å komme til Drammen og benytte seg av denne samlingen.

Osu,
Klubbleder Senpai Marius Ommedal


(Fra venstre; Senpai Marius Ommedal, Sensei Geir Havreberg & Senpai Johnny Reiestad)