Kancho Shokei Matsui

Det var med stor sorg kyokushin familien over hele verden mottok meldingen om at grunnleggeren Sosai Masatatsu Oyama 26. april 1994 hadde dødd av sykdom på Tokyo sykehus. Han er ikke bare savnet av de som har fulgt i hans fotspor, men også av et forent kampsport-fellesskap. Hans etterfølger, Kancho Akiyoshi (Shokei) Matsui (8. dan) ble utnevnt av Sosai selv til å ta på seg det utfordrende vervet å videreutvikle og ivareta Kyokushinarven.

Kancho Matsui ble født i 1963 og begynte sin strålende karatekarriere da han var 13 år. I 1976 ble han medlem av Kita Nagare-Yama Dojo i Chiba og klarte å få 1. dan svart belte på litt mer en 1 år. Han fikk rask et solid omdømme som en karateka med ualminnelig gode evner og dyktighet, med svært utpreget teknisk og individuell stil i kamp. Han gjorde bruk av den grunnleggende treningen han fikk i dojoen og med intense og dedikert trening klarte han å få disse teknikkene til å virke optimalt for han, også i kamper. Studenter over hele verden prøver å lære seg essensen av Kanchos kampstil i deres egen trening. I 1980 ble han sjefsinstruktør ved Honbu Dojo i Tokyo. I mai 1992 åpnet Matsui sin egen skole i Asakusa, Tokyo og ble da utnevnt til Branch Chief av Sosai Mas Oyama.

Hans usedvanlige resultatliste i de største turneringene over en periode på tre etterfølgende år, gjorde at Sosai Oyama kalte han en «sann mester». I 1980 ble han nummer 4 i All Japan Open Karate Championships, kun 17 år gammel. Både i 1981 og 1982 ble han nummer 3 i All Japan Open Karate Championships og nummer 8 i samme mesterskap i 1983. På det 3. World Open Karate Tournament i 1984, klarte han en bemerkelsesverdig 3. plass og ble kjent over hele verden for sin forbausende spirit, styrke og bestemthet. I 1985 når han var 22 år vant han All Japan Open Tournament. I 1986 vant han All Japan Open Tournament og i 1987 vant han 4. World Open Karate Tournament (noe Sosai hadde forutsagt allerede 4 år i forveien).

I tillegg til dette gjennomførte han i 1986 100 manns kumite, og oppnådde den høyeste rate av nedslagninger og seiere i denne ultimate utfordringen, som kun få har lyktes i å gjennomføre.

Til slutt ble denne mannens storhet bekreftet ved at han ble utpekt som Sosai Oyamas etterfølger i Sosais testamente og nå leder Kancho Shokei Matsui den største karateorganisasjonen i verden, International Karate Organization Kyokushinkaikan(IKO1). Dette vervet har Matsui nå hatt i mer enn 10 år. IKO består i dag av mer enn 12 millioner medlemmer i 125 land. Organisasjonen ledes fortsatt fra hovedkvarteret (Honbu Dojo) i Tokyo. Kancho Matsui besøker hvert år alle verdens kontinenter for å lære bort og videreutvikle «the Kyokushin Way».

Leder av Internasjonal Karate Organisasjon Kyokushinkaikan