Kyokushin Karate

Masutatsu Oyama (Sosai Mas Oyama, 1923-1994) grunnla karatestilarten KYOKUSHINKAI, som er kjent for å utøve den hardeste karaten i verden. Den stiller store krav til utøverne, og krever streng disiplin av dem som vil trene Kyokushinkai karate. Selve ordet Kyokushinkai er et filosofisk begrep, som er sammensatt av tre ord:

Kyoku = Absolutt, ytterste
Shin = Sannhet
Kai = Organisasjon

Det runde Kyokushinkai symbolet betegnes KANKU og har sin opprinnelse i Kanku kata, der blikket er vendt mot himmelen. Spissene i kankuen representerer fingrene og uttrykker høydepunktene, mens de tykke delene representerer håndleddene og uttrykker kraft. Sentrum representerer uendelighet og uttrykker dybde. Hele kankuen er omgitt av en sirkel som står for sammenheng og sirkulære bevegelser.

Begrepet Kyokushinkai er en filosofi som du forstår bedre etter hvert som du legger mer og mer av deg seg selv i treningen, ikke bare rent fysisk, men like mye på det psykologiske planet. Kaligrafien over symboliserer de tre tegnene som utgjør kyokushinkai. Det er dette merket du ser på drakten (gi-en) til alle kyokushinkai-utøvere.