Det 22 EM i vektklasser – Vitoria, Spania

Det 22 EM i vektklasser – Vitoria, Spania

Klubbleder Senpai Marius gjentok i år fjoråret med å være med til EM i kyokushin karate. I år ble stevnet avholdt i Vitoria, Spania. Det var 125 deltagere fra 22 nasjoner.

Klubbleder Senpai Marius deltok i år som dommer og gjennom gikk dommer kurs med en avsluttende hjørnedommer eksamen. I tillegg til kurs og eksamen var det praksis på stevne dagen. Klubbleder Senpai Marius fikk dømt totalt 17 kamper med 4 quart finaler inkludert. Klubbleder Senpai Marius var strålende fornøyd med dagen og venter i spenning på resultatet.

Norge stilte forøvrig med 2 utøvere, Sensei Magne Kåstad og Senpai Elisabeth Myrstad. Sensei Geir Havreberg og Senpai Johnny Reiestad var med som coacher. Sensei Gorm Øian stilte som dommer, Shihan Lars Høquist var med som branch chief og Kaja Stolpestad som supporter.

Sensei Magne gjorde en meget bra kamp og endte dessvere opp med å ryke ut på dommeravgjørelse i første forlengese da han i slutten av kampen ikke klarte å stå imot motstanderes press.

Senpai Elisabeth var uheldig med trekkningen og møtte vinneren av sin klasse i første runden. Senpai Elisabeth begynte bra, men ble truffet gjentatte ganger i leveren og måtte tilsutt gi bort en ippon til motstanderen.

Coachene Sensei Geir og Senpai Johnny var noe skuffet over dagens resultat, spesielt med tanke på Sensei Magne sin gjennomføring. Han var på ingen måte noe dårligere enn sin motstander, men Sensei Magne klarte ikke å fullføre. Dette er noe som skal jobbes med til neste gang! Senpai Elisabeth sin presentasjon er det ikke noe å si på da motstanderen hennes var dagen beste i mellomvekt.

Sensei Gorm gjorde en meget god figur og dømte en rekke kamper igjennom dagen både som hjørne og matte dommer. I finalene var Sensei Gorm å se i aksjon under samtlige herre finalene. Som vanlig fremsto Sensei Gorm som en av europas absolutt fremste dommere.

Søndag ble det gjennomført trenings seminar med Shihan K. Gorai. Originalet var det meningen at Kancho S. Matsui skulle holde denne treningen, dessverre har Kancho nylig blitt operet i ankelen og Shihan Gorai tok derfor hans plass, med Kancho som aktiv tilskuer.

Det ble gjennomført litt i underkant av 2 timers trening med mye basic, noen nye kata’er og masse svette.

Arrangementet var strålende gjennomført og den norske delegasjonen var strålende fornøyd.

For komplett resultat klikk her.
Osu!


Senpai Marius i aksjon
(oppdatert 27.05.2008)