Det 21 EM i vekt klasser – Hellas


Klubbleder Marius Ommedal var til stede under det 21 Europamester skapet i kyokushinkai karate. Stevnet ble arrangert i Volos i Hellas den 26. mai 2007 og hoveddommer for stevnet var president av EKKO Shihan Antonio Pinero.

Det var totalt med 109 utøvere fra 21 ulike land. Norge stilte med 2 utøvere, Elisabeth Myrstad i kvinner lett vekt og Johnny Reiestad i herrer lett tungvekt. Norge stilte også med Gorm Øian og Hugo Mani som dommere.

Klubbleder Marius Ommedal var tilstede som tilskuer, men var så heldig å få være med å assistere landslagstrener Geir Havreberg på stevne dagen.

Kampene foregikk på 2 matter og Johnny Reiestad var kamp nr 2 på matte nr 2. Johnny møtte en lokal utøver og startet dagen med en meget bra kamp. Johnny levert en perfekt shita tsuki som ga ippon og seier rett etter minuttet var gått. I kamp nr 2 møtte Johnny en mye sterkere utøver fra Polen. I denne kampen åpnet Johnny like bra som i den første kampen. Motstanderen var godt trent og kontrolerte angrepen til Jhonny meget bra. Dette førte til at Johnny ikke fikk fullført sin taktikk og motstanderen fikk levere flere og flere rene teknikker som satt Johnny ute av spill. Det var spesielt gode mae geri’er som var avgjørende for kampen. I slutt sekundene endte det med at motstander fikk en wazari og kampen var kjørt for Johnny. Alt i alt var det 2 bra kamper levert av Johnny, som igjen viser sine egenskaper i full kontakt kumite og som også levert stevnets raskeste knockout.

Elisabeth Myrstad møtte en rutinert utøver fra Bulgaria i konkurransens første runde. Elisbath begynte særdeles bra med en rekke low kick som var helt perfekt på målet. Etter et minutts kamp tid begynte Elisabeth og bli frustrert over motstanderens kamp vilje og begynte å få problemer med å holde energien oppe. Dette kjente motstanderen og satte temopet opp ytteligere. Dette førte til at Elisabeth stoppet opp og ble preset bakover og ble tvunget til å ta imot fler og fler treffer som igjen førte til at hun tapte på dommer avgjørelse etter første runde. Elisabeth presterete en god kamp mot en av dagens favoritter som endte på 3. plass.

Dommerene Gorm Øian og Hugo Mani var også i aksjon hele dagen. Det var ikke mange kamper som ble dømt uten en norsk stemme til stede. Norske avgjørelser ble det også under samtlige finaler noe som viser gode kvaliteter blant norkse dommere da det i disse kampene bare ble valgt dommere som hadde utmerket seg i løpet av dagen.

Branch Chief Shihan Lars Høgquist og landslags trener Sensei Geir Havreberg var fornøyd med stevnet og de norske utøvernes resultater.

15 september arrangeres det 7. ende Europamesterskapet i åpen klase i Riesa Tyskland og da kommer Norge til å stille igjen med forhåpentligvis enda flere utøvere.

For komplett resultat oversikt klikk her.